Rodzaje gofrownic
Klasyczna gofrownica to urządzenie dzięki któremu przygotujemy proste, tradycyjne gofry
- Składa się z dwóch zamykanych płyt, które są specjalnie wyprofilowane
- Każda z nich rozgrzewa się do wysokiej temperatury co umożliwia przygotowanie chrupiących gofrów
- Urządzenie to posiada najczęściej lampkę kontrolną, która sygnalizuje gotowość do pracy
- Gdy się zaświeci lampka możemy wylewać ciasto na płytę i zamknąć urządzenie
- Niektóre modele na rynku posiadaja regulację temperatury
Gofrownica „2 w 1” to urządzenie łączy działenie opiekacza oraz gofrownicy
-
Dzięki temu urządzeniu możemy przyrządzić gofry, ale również tosty, mięso czy warzywa
-
Taki model posiada wymienne płytki, które zmieniamy w zależności od potrzeb
-
To sprawia, że sprzęt łatwo utrzymać w czystości
-
Tego typu urządzenie pozwala zaoszczędzić miejsce w kuchni
Gofrownica bąbelkowa
-
Umożliwia wypiek sześciokątnych gofrów o nietypowej, bąbelkowej strukturze – miękkich w środku, a chrupiących na zewnątrz
-
Można je podawać zarówno na słodko, jak i na słono
-
Dobra gofrownica bąbelkowa sprawdzi się w cukierniach, lodziarniach czy kawiarniach